Vabilo na DAN ODPRTE NJIVE 2.del

slika21

        d

 

d

VABILO

na ročno žetev konoplje

DAN ODPRTE NJIVE – 2. del

 

Sobota, 1. 10. 2016, od 11. do 18. ure

na domačiji Bači, Fokovci 83.

 njiva

Ker je ročna žetev konoplje DAN ODPRTE NJIVE 24. 9. tako lepo uspela, ker so sodelujoči izrazili željo po nadaljevanju in ker nas čaka še druga polovica njive, smo se odločili, da organiziramo še drugi del. Na delavnici na prostem, ki bo potekala na njivi industrijske konoplje v Fokovcih, boste lahko v živo sodelovali pri ročni žetvi industrijske konoplje. Naučili se boste veliko o tej zanimivi rastlini, njeni vsestranski uporabnosti in njeni pridelavi, obdelavi, predelavi in uživanju.

Od društva lahko dobite vse informacije, kar se tiče pridelave industrijske konoplje, od informacij glede papirologije, semen, do same uporabnosti in pridelave ter receptur.

Pridete lahko kadarkoli v omenjenem času, od 11. do 18. ure, in se nam pridružite na njivi ter si naberete konopljo za čaj za svojo shrambo. Okrepčali se boste lahko s kulinaričnim prigrizkom in sokovi – večina bo seveda vsebovala okusni letošnji pridelek!

Prinesite škarje in košarice, v katerih boste domov zastonj lahko odnesli del pridelka, ki si ga boste nabrali skupaj z informacijami in novimi znanji. Preživite z nami prijeten dan na njivi med visokimi in dišečimi rastlinami. Pripeljite družino in prijatelje. Primerno je tudi za otroke, saj v bližini ni ceste ali ostalih nevarnosti.

Upamo, da se vidimo, in prosimo, razširite informacijo. Tisti, ki ste bili z nami na prvem delu dogodka, pripeljite še družbo, da poustvarimo vzdušje prejšnje sobote!!!

Dodatne info: 031 234 351 (Gordana)